top of page

Wie ben ik?

Ik ben geboren in 1965 als derde kind en oudste dochter in een gezin van vier kinderen. Ik was een gevoelig en empathisch kind, een verbinder, die genoot van zingen, dansen en het scoutsleven. Veel nadruk lag in ons gezin op studie en presteren.  

Vandaaruit koos ik voor geneeskundestudies in Leuven, die ik in het derde jaar onderbrak om mij gedurende twee jaar godsdienstwetenschappen te voeden met een mix van menswetenschappen: filosofie en zingeving, ethiek en psychologie, cultuur en geschiedenis om later mijn studies geneeskunde te hervatten.

Een vroegtijdig huwelijk en de geboorte van twee kinderen waarvan de zorg helemaal op mijn schouders terecht kwam, leidde tot het noodgedwongen stopzetten van mijn geneeskundestudies in het vijfde jaar.

Een keramiekopleiding en boeiend vrijwilligerswerk bij de gezinsbond konden mijn verlangen naar zelfrealisatie in een boeiende job niet stillen en in 1997, twee jaar na de geboorte van mijn derde kind, startte ik de studies Familiale en Seksuologische wetenschappen aan de KU Leuven. De bagage van mijn eerdere studies en mijn intussen verworven levenservaring op gezins- en relatievlak kon ik hierbij goed gebruiken. In 2000 kon ik met grote onderscheiding deze licentie (nu Master Seksuologie) afronden.

Dankbaar voor de begeleiding en supervisie, zette ik mijn eerste stappen in de praktijk  op de Consultatie Huwelijk en Gezin in Sint Raphaël in Leuven, in de tweejarige specialisatie-opleiding Seksuologie (nu master na master) , waar ik in 2002 afzwaaide om mijn eigen praktijk op te starten in Wilrijk.

Als therapeut is het helen van je eigen wonden een eerste vereiste. Therapie ervaarde ik aan den lijve doorheen vele jaren psycho-analyse op de sofa, een aantal gestallt-therapeutische workshops en vooral door het volgen van een ervaringsgerichte vierjarige systemische opleiding gebaseerd op gestallt, ademtherapie, actieve meditaties en lichaams-werk, karakterstructuren en NLP,  als manier om vrijer te worden van kinderbeelden. Een vrouwengroeijaar, allerlei soorten dans en zangworkshops brachten me dichter bij mezelf. Mezelf en eigen gevoelens en behoeften zo leren kennen, leidde tot het stranden van mijn 1° huwelijk in 2004. De ervaring van een echtscheiding met effecten op de kinderen is me dan ook niet vreemd.

 

Een degelijke therapie-opleiding leek me een noodzakelijke aanvulling op mijn academische studies en noodzakelijke zelfkennis. 

Ik koos voor een vierjarige systeemopleiding in Kern, en behaalde in 2005 het diploma Relatie- en Gezinstherapeut, wat cliënten recht geeft op tegemoetkomingen bij verschillende mutualiteiten.

Ik deed een tijdlang werkervaring op als systeemtherapeut in Elim, een psychotherapeutisch centrum in Kapellen.

Geboeid door allerlei aspecten van mijn job, schoolde ik me sindsdien voortdurend bij in korte en langdurende opleidingen. Ik leerde creatieve methoden als andere taal om met problemen aan de slag te gaan. Ik ontdekte familieopstellingen en later ook opstellingen met kinderen. Ik werd ingewijd in verschillende soorten traumatherapie, waaronder omgaan met seksueel misbruik. Ik bekwaamde me verder in relatietherapie en in geweldloze communicatie en ontdekte tantra.  De opleiding mindfulness voor hulpverleners en verschillende workshops bracht de focus op het hier en nu, het zijn met wat er nu is. De laatste jaren verdienen voice dialogue en innerlijk kindwerk mijn aandacht.

In 2014 ontmoette ik mijn tweede man, we trouwden in 2016 en verhuisden naar het bosrijke Keerbergen, waar zich sindsdien mijn praktijk bevindt.

Na 6 intens gelukkige, liefdevolle, helende jaren, overleed hij totaal onverwachts in november 2020. Nog veel bewuster ga ik sindsdien om met het leven en wat dat me nog te bieden heeft, wat ik nog wil en verlang, ook als therapeut. 

 

Met veel liefde wil ik de expertise, vergaard door vele jaren studie en opleiding, intussen meer dan 20 jaar ervaring opgedaan dankzij de vele cliënten die ik heb mogen beluisteren en begeleiden en het intensieve processen die ikzelf heb doorworsteld, met jou delen.

 

​Je bent welkom om een stukje samen met mij op weg te gaan, als individu of als koppel. Op zoek  naar de voor jou meest gepaste weg tot verandering, naar een vreugdevoller leven en samen-leven.

In mijn werk is overleg met collega's belangrijk en word ik gedragen door verschillende intervisiegroepjes voor seksuologie en relatietherapie. Ik ben lid van de BVRGS, de Belgische Vereniging voor Relatie-en Gezinstherapeuten en van de VVS, de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie.

bottom of page