Wie ben ik?

Ik ben geboren in 1965 als derde kind en oudste dochter in een gezin van vier kinderen. Ik was een gevoelig en empathisch kind, een verbinder, die genoot van zingen, dansen en het scoutsleven. Veel nadruk lag in ons gezin op studie en presteren.  

Vanuit wetenschappelijke interesse koos ik voor geneeskundestudies in Leuven. In het derde jaar werd de nood aan menswetenschappelijke en emotionele voeding zo groot, dat ik mijn studie onderbrak om twee jaar godsdienstwetenschappen te studeren, een onderdompeling in filosofie en zingeving, ethiek en psychologie, cultuur en geschiedenis.

Door ingrijpende gebeurtenissen in het leven van mijn toenmalige vriend, trouwden we tijdens onze studies en twee jaar later werd onze eerste zoon geboren. Na de geboorte van onze dochter twee jaar later, kwam de zorg voor de kinderen en huishouden volledig op mijn schouders terecht, en zag ik me genoodzaakt mijn hernomen geneeskundestudies in het vijfde jaar stop te zetten. 

Ondanks een keramiekopleiding, boeiend vrijwilligerswerk bij de gezinsbond en allerlei engagementen in het verenigingsleven, bleef ik verlangen naar onafhankelijkheid en zelfrealisatie in een boeiende job.

In 1997, twee jaar na de geboorte van mijn derde kind, startte ik de studies Familiale en Seksuologische wetenschappen aan de KU Leuven, een studie over relaties, een synthese van de eerdere studies en mijn intussen verworven levenservaring. In 2000 kon ik met grote onderscheiding deze licentie (nu Master Seksuologie) afronden.

k doorliep een intens therapeutisch proces door wekelijks 3 keer psychoanalyse, volgde een aantal gestallt-therapeutische workshops en zag mijn leven ingrijpend veranderen door het volgen van een ervaringsgerichte vierjarige systemische opleiding gebaseerd op gestallt, ademtherapie, actieve meditaties en lichaams-werk, karakterstructuren en NLP,  als manier om vrijer te worden van kinderbeelden. Allerlei soorten dans en zangworkshops brachten me dichter bij mezelf. Mezelf en eigen gevoelens en behoeften zo leren kennen, leidde tot het stranden van mijn 1° huwelijk in 2004. 

Mijn eerste praktijkervaring deed ik op onder supervisie in de tweejarige specialisatie-opleiding Seksuologie (nu master na master) op de Consultatie Huwelijk en Gezin, waar ik in 2002 afzwaaide om mijn eigen praktijk te starten in Wilrijk.

Een degelijke therapie-opleiding leek me een noodzakelijke aanvulling op mijn academische studies en noodzakelijke zelfkennis. 

Ik koos voor een vierjarige systeemopleiding in Kern, en behaalde er in 2005 het diploma Relatie- en Gezinstherapeut, wat cliënten recht geeft op tegemoetkomingen bij verschillende mutualiteiten.

Ik deed een tijdlang werkervaring op als systeemtherapeut in Elim, een psychotherapeutisch centrum in Kapellen. 

Geboeid door allerlei aspecten van mijn job, schoolde ik me sindsdien voortdurend bij in korte en langdurende opleidingen. Ik leerde creatieve methoden als andere taal om met problemen aan de slag te gaan. Ik ontdekte familieopstellingen en later ook opstellingen met kinderen. Ik werd ingewijd in verschillende soorten traumatherapie, waaronder omgaan met seksueel misbruik. Ik bekwaamde me verder in relatietherapie en in communicatie en ontdekte tantra.  Mindfulnessworkshops en opleiding bracht de focus op het hier en nu, het zijn met wat er nu is. 

Begin 2015 ontmoette ik na een aantal omzwervingen mijn man, bij wie ik eindelijk thuis kwam.

We verhuisden naar onze droomplek in het bosrijke Keerbergen, waar zich nu ook mijn praktijk bevindt en ik intussen bijna 20 jaar praktijk en veel levenservaring met je wil delen

Je bent er welkom om een stukje samen met mij op weg te gaan, als individu of als koppel. Op zoek  naar de voor jou meest gepaste weg tot verandering, naar een vreugdevoller leven en samen-leven.

In mijn werk is overleg met collega's belangrijk en word ik gedragen door verschillende intervisiegroepjes voor seksuologie en relatietherapie. Ik ben lid van de BVRGS, de Belgische Vereniging voor Relatie-en Gezinstherapeuten en van de VVS, de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie